Loretos Vainius (JAV) sveikinimas Lietuvos žmonėms

Džiaugiuos, kad Lietuvoje vis daugiau žmonių pradeda mąstyti apie sveikesnį gyvenimo būdą, sveiką mitybą, maisto gamybą namuose.Aš bei mano šeima Jungtinėse Amerikos Valstijose jau daugiau kaip 30 metų domimės sveikos mitybos tema ir darbuojamės toje srityje.

Skaityti daugiau

Best Juicer Omega VRT350HD

Bestjuicersite.org editors reviewed and ranked the best juicers of 2012. They awarded the top models in each category for ease of use, value, and juice yield. This is their first annual award event.

Skaityti daugiau

SAULĖGRĄŽŲ DAIGAI

Saulėgrąžų daigai – tai skanus ir labai naudingas maistas. Sėklai pradėjus augti, visos vertingiausios medžiagos koncentruojasi į daigus. Todėl daigai turi labai daug vitaminų, mikroelementų ir kitų biologiškai aktyvių junginių. Tai puikus energijos ir sveikatos šaltinis žmogaus organizmui. Juos galima valgyti vienus, maišyti į salotas, naudoti žalių kokteilių gamybai.
Šie saulėgrąžų daigai išauginti rankiniu būdu padėkluose, naudojant sertifikuotą ekologišką žemę be jokių organinių ar neorganinių trąšų. Žemėje nėra gyvulių mėšlo. Tai ekologiškame ūkyje specialiai daigams paruošta žemė: nurūgštintos durpės ir organinės maisto atliekos, sumaišytos ir perdirbtos sliekų. 

Skaityti daugiau

Amerikos sveikuoliai lenkiasi lietuvei

Amerikietė "žaliavalgystės motina", gydymo želmenų sultimis pradininkė, Hipokrato dietos kūrėja Ann Wigmore, sveika gyvensena sudominusi ne vieną garsenybę, - tai lietuvė Ona Varapickaitė, į JAV paskui tėvus ieškoti laimės išvykusi 1922-aisiais. 

Skaityti daugiau

Daiginimo instrukcija

  1. Sėklas mirkome 12 valandų vandenyje stiklainyje.
  2. Po to daiginame 36 valandas. Daiginimo metu sėklas praplauname kas 12 valandų vandeniu.
  3. Į padėklą supilame apie 2 centimetrus žemės. Naudokime pagrinde durpes, 10% kompostinės žemės 5%  humuso (sliekų žemės). Humusas turėtų būtį be gyvulių mėšlo, kad nesikauptų nitratai. Jei augintume grynose nurūgštintose durpėse nitratų kiekis 5 mg. Jei daug humuso – iki 500 mg. Žemė turi būti sertifikuota, be cheminių trąšų, grybelio ir kitų priemaišų.  

Skaityti daugiau

Augalinio maisto klasifikatorius

Pateikta Hipokrato instituto (JAV) klasifikacija. Produktai  klasifikuojami sąlyginai, pagal dominuojančias savybes. Daugeliu atveju produktas priklauso kelioms išvardintoms grupėms.

Skaityti daugiau

Gyvas maistas - Paulius Jaruševičius

Pripažįstame mes tai ar ne, bet pasaulyje vyksta didžiulė kova tarp dviejų kultūrų, tarp dviejų gyvenimo filosofijų: Mirties kultūros – dominuojančios šiuolaikinėje technokratinėje civilizacijoje, nešančios kančias ir nusivylimą, karus ir badą, klimato atšilimą ir besaikį gamtos išteklių naudojimą,  chroniškas „civilizacijos“ ligas, depresiją, savižudybes ir žalingus įpročius beiGyvenimo kultūros –nešančios sveikatą, harmoniją, klestėjimą, džiaugsmą ir ilgą gyvenimą be ligų. 

Skaityti daugiau

10 didžiausių žaliavalgystės klaidų

Riebus maistas – tai pagrindinė nesėkmingos žaliavalgystės priežastis. Svarbu suprasti, kad yra tik du pagrindiniai energijos šaltiniai: angliavandeniai ir riebalai. Žaliavalgiaujant sudėtingi virti angliavandeniai (duona, makaronai, virtos bulvės ir grūdai) yra atmetami arba ribojami. Lieka vienintelis angliavandenių šaltinis: vaisiai.

Skaityti daugiau